Masivne kuhinje

Ljudje pogosto ob izrazu masivne kuhinje pomislijo na tradiconalne oziroma rustikalne kuhinje. Vendar temu že dolgo ni več tako, saj so danes iz masivnega lesa izdelane tudi nekatere moderne kuhinje. Masivne kuhinje, ki so izdelane iz lesa, so še vedno zelo priljubljene pri ljudeh, ki si na nek način, želijo ohraniti občutek naravnega in pristnega. Že res, da je les material, ki nas vedno znova ponese v naravo, zato se najbrž veliko ljudi še vedno odloča za masivne kuhinje in ostalo masivno pohištvo. Vendar pa obstajajo tudi taki, ki si želijo poleg masivne kuhinje in masivnega pohištva, svoj dom opremiti nekoliko bolj razgibano, in sicer tako, da si umislijo še kakšen modernejši kos pohištva. Danes je stroka na področju izdelovanja kuhinj napredovala že tako daleč, da si lahko zagotovite moderne masivne kuhinje, ki se dajo elegantno kombinirati tudi z drugimi materiali, kot so na primer, aluminij, inox, lakiran mediapan, lakirano steklo in še kaj bi se našlo. Tako so kuhinje, poleg masivnega videza še moderne in bolj razgibane, kot bi bile sicer. V podjetju Erjavec, vam po meri izdelamo vse vrste kuhinj, ki so izdelane iz kakovostnih materialov, različnih dizajnov, barv, stilov, ki so funkcionalne in ergonomsko naravnane.

Kuhinje po elementih

Masivne kuhinje po elementihBi radi kuhinjo, ki bi bila narejena po elementih, ki jih vi želite, brez nepotrebnih predalov, ki so nefunkcionalni in po nepotrebnem zavzemajo. V podjetju Erjavec vam po meri naredimo kuhinje po elementih, kar pomeni, da vam izdelamo kuhinjo po elementih, ki si jo želite, tako da upoštevamo vaše želje glede oblik, vzorcev, dizajnov, materialov, barv in postavitve po posameznih elementih. Ker je izdelava kuhinj odvisna od vašega načina življenja, si lahko na naši spletni strani preberete tudi o različnih postavitvah kuhinj po elementih v posameznih postavitvenih nizih, kot npr.:

• kuhinjski elementi, ki ob steni tvorijo enoredno kuhinjo

• kuhinjski elementi, ki ob dveh stenah tvorijo dvoredno kuhinjo

• kuhinjski elementi, ki so postavljeni v obliki črke L

• kuhinjski elementi, ki so postavljeni v obliki črke U

Kuhinje z otočkom

Kuhinje z otočkom ali brez že dolgo niso več strogo ločen prostor od ostalih bivalnih delov, temveč imajo pomembno povezovalno funkcijo z ostalimi bivalnimi prostori. Kuhinje z otočkom so osrednji prostor, kjer se odvija družabno življenje vsake družine. Kuhinje z otočkom omogočajo, da se lahko družite z družino in prijatelji tudi, medtem ko kuhate ali pa pripravljate sočne prigrizke. Zato je zelo pomembno, da se pred samo izdelavo skrbno in natančno izdela postavitveni niz kuhinjskih elementov in postavitev otočka, ki bo kuhinjo navidezno ločil z ostalim prostorom, hkrati pa ga, zaradi odprtega pogleda povezoval. Po meri izdelane kuhinje z otočkom omogočajo, da so prilagojene potrebam in vsakodnevni uporabi posameznika. V podjetju Erjavec poskrbimo, da so kuhinje z otočkom, ne samo kakovostne in odličnega videza, temveč uporabne, kar pomeni, da morajo kuhinjski otočki, da bi izpolnjevali pogoje funkcionalnosti, meriti v dolžino najmanj 120 cm in 50 cm v širino. Otoček pa oblikujemo tako, da je okoli njega vedno dovolj prostora za neovirano premikanje. Kuhinjski otoček lahko služi, kot odlagalni pult ali pa kot podaljšani del delovne površine.