Izberite kuhinjo po meri v enem od naših petih salonov v Sloveniji

Da se bo vsa družina v kuhinji dobro počutila, je pred njeno izdelavo potrebno skrbno načrtovati in razmisliti o vseh podrobnostih. Prostor, ki je na razpolago naj bo dobro izkoriščen in estetsko opremljen, tudi če je ta majhen. Ker je izdelava kuhinje po meri postala stalnica, si lahko izpolnite marsikatero željo, ki se vam je včasih zdela neuresničljiva. Tudi izdelava kuhinje za mansardo ne predstavlja več takšnih težav, kot se je to dogajalo v preteklosti, saj je kuhinjsko pohištvo mogoče s pomočjo računalniških izrisov popolnoma prilagoditi danim možnostim.

Mansardne kuhinje za majhne in velike prostore

 

Seveda, je pri majhnih prostorih še vedno potrebno sklepanje kompromisov in usklajevanje želja, kljub temu pa je tudi majhna kuhinja lahko popolnoma funkcionalna in lična na pogled. Vsako načrtovanje zahteva dobro pripravo, zato je potrebno natančno izmeriti stene, v načrt vrisati potrebne priključke, odtoke, odprtine za vrata in okna ter šele nato razmisliti o videzu. V naših salonih so vam na ogled različni tipi kuhinj v mnogih barvnih kombinacijah. Izbirate lahko med klasičnimi, rustikalnimi in modernimi kuhinjami visokega sijaja ali mat in se posvetujete z našimi strokovnjaki, ki so z leti pridobili ogromno znanja in izkušenj. Ti vam bodo koristno svetovali in vam pomagali pri izbiri.

Kuhinjski otok za sodobne masivne lesene kuhinje

Kuhinjski otok je  pogost sestavni del sodobne kuhinje. Seveda se kuhinjski otok še posebej dobro obnese v večjih prostorih, vendar pa se pogosto tudi tisti, pri katerih pridejo zaradi prostorskih omejitev v poštev predvsem male kuhinje, sprašujejo, ali ne bi bil morda kljub vsemu možen kuhinjski otok. Kako torej spraviti kuhinjski otok v majhne kuhinje oziroma ali bi bil otok v majhnih kuhinjah sploh smiseln? Kaj so najbolj izvirne rešitve za sodobne kuhinje, ko je na voljo malo prostora? In kje kupiti ugoden, obenem pa estetski, kakovostno izdelan in praktičen kuhinjski otok?

Kdaj je smiselno izbrati kuhinjski otok?

Kuhinjski otokVerjetno je vaša želja, da bi imeli čim bolj funkcionalen kuhinjski otok. Dimenzije otoka so sicer načeloma res lahko manjše kot pri klasičnih izvedbah kuhinjskega otoka, vendar je vprašanje, kako funkcionalen bo zares pretirano majhen kuhinjski otok. Širina otoka naj bi bila namreč vsaj 50, dolžina pa najmanj 120 centimetrov. Tako je kuhinjski otok zagotovo boljša rešitev za velike kot za male kuhinje. Seveda pa to, kdaj so kuhinje majhne in kdaj velike, ni povsem enoznačno. Če menite, da kuhinjski otok v vašem primeru ne bi pretirano zaprl prostora in bi omogočal gibanje kljub majhnosti kuhinje, lahko v podjetju GA+kuhinje za vas pripravimo brezplačen izris. Tako se boste prepričali, ali bi kuhinjski otok v majhnem prostoru zares prišel do izraza. To vam bo zagotovo pomagalo pri odločitvi, ali izbrati kuhinjski otok.

Najbolj domiselne rešitve za majhne kuhinje

Opremljanje sodobne male kuhinje mora biti izvedeno zelo premišljeno. Skrbno načrtovane majhne kuhinje so lahko zelo funkcionalne, obenem pa estetske. Ko izbiramo majhne kuhinje, moramo paziti, da prostor ne bo pretirano natlačen in da elementi ne bodo preveč masivni. Tudi majhne kuhinje morajo biti prehodne, saj bo sicer delo ovirano. Otok tako običajno ni najbolj priporočljiv. Dobra rešitev za sodobne kuhinje, ko smo omejeni s prostorom, je denimo razporeditev elementov v obliki črke L. Kotne kuhinje omogočajo, da zares izkoristimo prostor, zato so ena najboljših rešitev za majhne kuhinje.

Bogata izbira ugodnih eksponatov – tudi kuhinjski otok!

Masivna kuhinja z otokomV naših salonih vam bomo z veseljem pomagali pri opremljanju majhne kuhinje. Izbirate lahko med zelo raznolikimi elementi – med drugim so vam na voljo tudi masivne lesene kuhinje. Naše masivne lesene kuhinje so izdelane iz najbolj obstojnih materialov, po želji pa lahko vključujejo tudi kuhinjski otok. Masivne lesene kuhinje in drugi tipi kuhinj s kuhinjskim otokom ali brez so vam na voljo po zelo dostopnih cenah!