Izbrane skodelice za kavo in čaj

Pitje kave in čaja je tradicija, ki izvira že iz davne preteklosti. S pitjem kave si lahko vsaj začasno dvignemo nivo energije. Najpogostejši način priprave je na turški ali italijanski način. Nekateri kavo radi pijejo z večjo količino mleka, zaradi česar je bolj blagega okusa. Spet drugi imajo raje močnejšo različico, pri čemer mleko ni dodano. Na razpolago imamo številne vrste čaja; od zeliščnih, sadnih, do pravih. Pravi čaj igra podobno funkcijo kot kava in nas nekoliko privzdigne.

Pitje kave in čaja si lahko naredimo kot pravi ritual. Ne samo, da lahko izbiramo med različnimi vrstami kave in čaja, na voljo imamo tudi bogat nabor skodelic. Na naši spletni strani lahko izbirate med posameznimi skodelicami za kavo, skodelicami za čaj, seti skodelic za kavo in seti skodelic za čaj. Tako lahko izdelke kupite individualno ali pa kupite komplet, pri čemer boste imeli na voljo dovolj skodelic za vso družino ali za morebitne obiske, ki bodo prišli k vam.

Skodelica za čaj

 

Skodelice za kavo in seti skodelic za kavo

Ko kupujete skodelice za kavo, morate upoštevati nekatere predpostavke. Smiselno je, da se skodelice ujemajo z barvno lestvico vaše kuhinje in jedilnice, ni pa seveda to nujno. Seti skodelic za kavo so lahko toliko bolj smiselna izbira zato, ker boste v kompletu dobili več enakih skodelic. Tako ne boste več v zadregi, ko bo k vam prišlo več gostov.

Ponujamo skodelice za kavo različnih barv in vzorcev. Kupci najpogosteje posegajo po keramičnih, vendar to ni nujno. Vse bolj so priljubljene tudi steklene skodelice za kavo. Izdelane so namreč iz materiala, ki je odporen na vročino.

Nekateri imajo raje enobarvne skodelice za kavo, medtem ko so drugim bližje tiste z vzorci. Vabimo vas, da preverite ponudbo skodelic za kavo in setov skodelic za kavo. Dobra novica je, da so številne na voljo po znižanih cenah.

 

Skodelice za čaj in seti skodelic za čaj

Tudi skodelice za čaj so na voljo v najrazličnejših barvah, vzorcih in materialih. Čaj lahko uživate na različne načine. Lahko uporabite vrečke, kar je najbolj razširjena varianta. Vendar pa se v zadnjih letih kultura pitja čaja intenzivno razvija. Tako lahko kupite tudi škatle z zelišči. Za pripravo takega čaja boste zato potrebovali nekaj več kot zgolj skodelico. Potrebujete tudi cedilo in morda še pokrovček. Poleg tega lahko z vrčkom za čaj poskrbite, da ga lahko elegantno postavite na mizo, v tem času pa se bo tudi ohranjala njegova toplota.

Izbirate lahko med majhnimi in večjimi skodelicami za čaj, odvisno od tega, v katerih ga raje pijete. Na voljo so tudi razni seti skodelic za čaj, s katerimi boste poskrbeli za to, da boste nakupili več skodelic enakega videza. Tako bo postrežba vašim obiskom delovala bolj estestka.

Ko si pripravljate čaj, morate upoštevati nekaj enostavnih pravil. Vrečko pustite v skodelici za čaj le toliko časa, kolikor je to napisano na embalaži. Običajno zadostuje 5 do 10 minut. Nič hudega ne bo, če bo vrečka ostala v vroči vodi nekoliko dlje. Razen če pijete pravi čaj, v tem primeru je striktno upoštevanje časa ključnega pomena. Če je vrečka v čaju predolgo časa, se namreč lahko okus zelo poslabša in postane premočen.

 

Nekaj napotkov za pripravo čaja in kave

Če imate zelišča na vašem vrtu, si lahko naredite precej bolj zdrav čaj, kot če se poslužujete tistega iz vrečk. Zelišča v vrečkah namreč hitro izgubijo svojo aromo in koristne sestavine. Po drugi strani pa pri sveže nabranih zeliščih ostanejo vse hranljive snovi. Poskusite in prepoznali boste razliko.

Kljub temu, da večina čajno vrečko ali sveža zelišča v skodelico strese tik po tem, ko je voda zavrela, pa to ni najboljša možnost. Dejstvo je, da se v tem primeru vse najboljše lastnosti hitro izničijo. Poznavalci zato priporočajo, da po zavretju počakate, da se čaj nekoliko ohladi – na približno 80 stopinj, šele nato ga date v skodelico. S tem se bodo ohranile vse zdravilne sestavine.

Kava naj bi bila najbolj zdrava, če se ne bi kombinirala z mlekom, vendar pa večina ni pripravljena piti pravo kavo. Tudi pri kavi se koristne snovi izničijo, če so izpostavljene previsoki temperaturi. Ponekod po svetu in tudi v Sloveniji se uvaja trend pitja hladne kave. Ta je tudi pripravljena na tak način. Enostavno v mlačno vodo date kavno mešanico in pustite nekaj ur. Ko boste tako pripravljeno kavo srkali iz skodelice, boste ugotovili, da ima res poseben okus.

Vse za kuhinjo: od posode za kuhanje in posode za peko do posebnih posod za kuhanje testenin

Posoda za kuhanje

Pri novem opremljanju kuhinje je eden izmed osnovnih pripomočkov dobra posoda. V kuhinji potrebujemo kar nekaj specifičnih posod, ki nam bodo koristile za različne kulinarične podvige. Ene izmed osnovnih so posoda za kuhanje, posoda za kuhanje kave, posoda za kuhanje nad soparo, posoda za piškote in posoda za kuhanje testenin. Vsaka od posod nam koristi za točno določeno stvar, ki jo v kuhinji pripravljamo ne malo krat. Ključni kriteriji pri izbiranju kuhinjske opreme so kvaliteta, dobra cena in izgled. Seveda ne želimo v našo kuhinjo nametati nizkocenovne opreme, ki se bo uničila prehitro in povrh tega izgledala obupno. Podjetje Vivre nam na njihovi spletni strani ponuja kvalitetno posodo po odlični ceni. Za povrh tega imajo tako široko ponudbo, da se bo našlo prav za vsak okus. V ponudbi imajo posodo za kuhanje različnih velikosti, barv in materialov. Tako lahko izbiramo med ”retro” posodo za kuhanje in tisto bolj modernega izgleda.

Posoda za kuhanje in za kaj je koristna

Posoda za kuhanje je v uporabi prav vsak dan. Zagotovo ima vsak še kako povprečen kuhar doma vsaj nekaj različnih posod za kuhanje. Med seboj se razlikujejo po velikosti, obliki in materialu iz katerega so izdelane. Posoda za kuhanje je velikokrat narejena in prilagojena pripravi točno določene hrane. V njih lahko pripravljamo praktično vse. V posodi za kuhanje lahko pripravimo toplo pijačo, juho, testenine, omako in še mnogo drugega. Zelo priljubljena sestavina in zelo lahka za pripravit so testenine. Ker se testenine v osnovi kuhajo, zanje potrebujemo dobro posodo. Posoda za kuhanje testenin je lahko katera koli posoda, ki je dovolj velika in globoka. Pa vendar obstajajo posebej izdelane posode, ki se uporabljajo zgolj za pripravo testenin. Tako olajšajo kuho testenin vsakemu oboževalcu. Na spletni strani Vivre ponujajo več različnih posod za kuho, med katerimi se najdejo tudi take, v katerih bomo veselo pripravljali testenine. Posoda za kuhanje testenin je po navadi sestavljena iz treh delov. Ti deli so spodnji glavni lonec, zgornji (ožji) in pokrovka. Zgornji se postavi v spodnjo posodo za kuhanje v kateri je voda. Testenine nato položimo v zgornjega in počakamo, da se skuhajo. Po končanem kuhanju zgornjo posodo, ki ima na dnu režice za odtok in pritok vode, dvignemo. Ko voda odteče so testenine pripravljene za postrežbo in tako ne bo potrebno umazati še cedila.

Posoda za kuhanje kave in posoda za kuhanje nad soparo

V kuhinji je prav tako nepogrešljiva posoda za kuhanje kave, po domače imenovana tudi džezva. Posoda za kuhanje kave je specifično oblikovana, da kasneje lažje iz nje izlijemo kavo. Te posode niso tako velike, saj v povprečju ljudje potrebujejo posodo zgolj za dve osebi. Tako se kava zakuha kar v posodi sami in je pripravljena na postrežbo in uživanje. Posoda za kuhanje kave ima na eni strani narejen tudi daljši ročaj ali ročko, ki nam nalivanje kave olajša in prepreči packanje. Dobra posoda za kuhanje kave nam lahko olajša in polepša prav vsako jutro. Obstaja tudi posoda za kuhanje kave, v kateri se nam usedlina kave precedi in postrežemo čisto kavo. Ta posoda je primerna za tiste, ki ne marajo nadležne usedline v zadnjih požirkih kave.

Posodo oziroma lončke za kuhanje kave lahko najdemo prav v vsakem gospodinjstvu, medtem ko tako ne moremo reči za posodo za kuhanje nad soparo. Le ta je nekoliko bolj specifična in si jo ljudje kupijo z določnim namenom uporabe. Posoda za kuhanje nad soparo se seveda priporoča prav vsakemu še kako amaterskemu kuharju, saj se jo uporablja zelo enostavno. Na spletni strani podjetja Vivre d.o.o. prodajajo kar nekaj različnih modelov. Med seboj se razlikujejo po materialu in določenih specifikacijah. Se pa posoda za kuhanje nad soparo od ostalih posod razlikuje po tem, da je sestavljena iz več delov. Ti deli se sestavijo en na drugega in lahko hkrati na pari pripravljamo več stvari, kar nam skrajša čas kuhe. Prav tako lahko na pari pripravimo zelenjavo ali druge sestavine, katere bi drugače pripravljali na olju. Posoda za kuhanje nad soparo nas tako tudi spodbudi k bolj zdravemu prehranjevanju.

Posoda za piškote in shranjevanje

Posoda za kuhanje je seveda osnova za vsako kuhinjo, kot so tudi razne posode za shranjevanje. Posoda za piškote je zelo uporaben pripomoček, saj lahko vanj shranimo piškote in še marsikaj drugega. Podjetje Vivre nam tudi tukaj ponuja široko izbiro posod za piškote. Tako najdemo vse, od povsem enostavnih posod, kot tudi posode zahtevnejšega in elegantnejšega videza. Najdejo se posode prav za vsak okus in stil kuhinje. Posoda za piškote je lahko uporabna tudi za shranjevanje drugih sestavin. S posodami za shranjevanje polepšamo izgled shrambe in hitreje ter lažje najdemo določeno sestavino. Prav tako se piškoti ali druge sestavine ne bodo posušile in izgubile svoje dobre strukture. Posoda za piškote nam bo podaljšala rok uporabe slaščic in njihovo hrustljavo strukturo. V zahvalo posodi za piškote se bomo lahko sladkali več dni.