Izbrane skodelice za kavo in čaj

Pitje kave in čaja je tradicija, ki izvira že iz davne preteklosti. S pitjem kave si lahko vsaj začasno dvignemo nivo energije. Najpogostejši način priprave je na turški ali italijanski način. Nekateri kavo radi pijejo z večjo količino mleka, zaradi česar je bolj blagega okusa. Spet drugi imajo raje močnejšo različico, pri čemer mleko ni dodano. Na razpolago imamo številne vrste čaja; od zeliščnih, sadnih, do pravih. Pravi čaj igra podobno funkcijo kot kava in nas nekoliko privzdigne.

Pitje kave in čaja si lahko naredimo kot pravi ritual. Ne samo, da lahko izbiramo med različnimi vrstami kave in čaja, na voljo imamo tudi bogat nabor skodelic. Na naši spletni strani lahko izbirate med posameznimi skodelicami za kavo, skodelicami za čaj, seti skodelic za kavo in seti skodelic za čaj. Tako lahko izdelke kupite individualno ali pa kupite komplet, pri čemer boste imeli na voljo dovolj skodelic za vso družino ali za morebitne obiske, ki bodo prišli k vam.

Skodelica za čaj

 

Skodelice za kavo in seti skodelic za kavo

Ko kupujete skodelice za kavo, morate upoštevati nekatere predpostavke. Smiselno je, da se skodelice ujemajo z barvno lestvico vaše kuhinje in jedilnice, ni pa seveda to nujno. Seti skodelic za kavo so lahko toliko bolj smiselna izbira zato, ker boste v kompletu dobili več enakih skodelic. Tako ne boste več v zadregi, ko bo k vam prišlo več gostov.

Ponujamo skodelice za kavo različnih barv in vzorcev. Kupci najpogosteje posegajo po keramičnih, vendar to ni nujno. Vse bolj so priljubljene tudi steklene skodelice za kavo. Izdelane so namreč iz materiala, ki je odporen na vročino.

Nekateri imajo raje enobarvne skodelice za kavo, medtem ko so drugim bližje tiste z vzorci. Vabimo vas, da preverite ponudbo skodelic za kavo in setov skodelic za kavo. Dobra novica je, da so številne na voljo po znižanih cenah.

 

Skodelice za čaj in seti skodelic za čaj

Tudi skodelice za čaj so na voljo v najrazličnejših barvah, vzorcih in materialih. Čaj lahko uživate na različne načine. Lahko uporabite vrečke, kar je najbolj razširjena varianta. Vendar pa se v zadnjih letih kultura pitja čaja intenzivno razvija. Tako lahko kupite tudi škatle z zelišči. Za pripravo takega čaja boste zato potrebovali nekaj več kot zgolj skodelico. Potrebujete tudi cedilo in morda še pokrovček. Poleg tega lahko z vrčkom za čaj poskrbite, da ga lahko elegantno postavite na mizo, v tem času pa se bo tudi ohranjala njegova toplota.

Izbirate lahko med majhnimi in večjimi skodelicami za čaj, odvisno od tega, v katerih ga raje pijete. Na voljo so tudi razni seti skodelic za čaj, s katerimi boste poskrbeli za to, da boste nakupili več skodelic enakega videza. Tako bo postrežba vašim obiskom delovala bolj estestka.

Ko si pripravljate čaj, morate upoštevati nekaj enostavnih pravil. Vrečko pustite v skodelici za čaj le toliko časa, kolikor je to napisano na embalaži. Običajno zadostuje 5 do 10 minut. Nič hudega ne bo, če bo vrečka ostala v vroči vodi nekoliko dlje. Razen če pijete pravi čaj, v tem primeru je striktno upoštevanje časa ključnega pomena. Če je vrečka v čaju predolgo časa, se namreč lahko okus zelo poslabša in postane premočen.

 

Nekaj napotkov za pripravo čaja in kave

Če imate zelišča na vašem vrtu, si lahko naredite precej bolj zdrav čaj, kot če se poslužujete tistega iz vrečk. Zelišča v vrečkah namreč hitro izgubijo svojo aromo in koristne sestavine. Po drugi strani pa pri sveže nabranih zeliščih ostanejo vse hranljive snovi. Poskusite in prepoznali boste razliko.

Kljub temu, da večina čajno vrečko ali sveža zelišča v skodelico strese tik po tem, ko je voda zavrela, pa to ni najboljša možnost. Dejstvo je, da se v tem primeru vse najboljše lastnosti hitro izničijo. Poznavalci zato priporočajo, da po zavretju počakate, da se čaj nekoliko ohladi – na približno 80 stopinj, šele nato ga date v skodelico. S tem se bodo ohranile vse zdravilne sestavine.

Kava naj bi bila najbolj zdrava, če se ne bi kombinirala z mlekom, vendar pa večina ni pripravljena piti pravo kavo. Tudi pri kavi se koristne snovi izničijo, če so izpostavljene previsoki temperaturi. Ponekod po svetu in tudi v Sloveniji se uvaja trend pitja hladne kave. Ta je tudi pripravljena na tak način. Enostavno v mlačno vodo date kavno mešanico in pustite nekaj ur. Ko boste tako pripravljeno kavo srkali iz skodelice, boste ugotovili, da ima res poseben okus.