Kuhinjski otok za sodobne masivne lesene kuhinje

Kuhinjski otok je  pogost sestavni del sodobne kuhinje. Seveda se kuhinjski otok še posebej dobro obnese v večjih prostorih, vendar pa se pogosto tudi tisti, pri katerih pridejo zaradi prostorskih omejitev v poštev predvsem male kuhinje, sprašujejo, ali ne bi bil morda kljub vsemu možen kuhinjski otok. Kako torej spraviti kuhinjski otok v majhne kuhinje oziroma ali bi bil otok v majhnih kuhinjah sploh smiseln? Kaj so najbolj izvirne rešitve za sodobne kuhinje, ko je na voljo malo prostora? In kje kupiti ugoden, obenem pa estetski, kakovostno izdelan in praktičen kuhinjski otok?

Kdaj je smiselno izbrati kuhinjski otok?

Kuhinjski otokVerjetno je vaša želja, da bi imeli čim bolj funkcionalen kuhinjski otok. Dimenzije otoka so sicer načeloma res lahko manjše kot pri klasičnih izvedbah kuhinjskega otoka, vendar je vprašanje, kako funkcionalen bo zares pretirano majhen kuhinjski otok. Širina otoka naj bi bila namreč vsaj 50, dolžina pa najmanj 120 centimetrov. Tako je kuhinjski otok zagotovo boljša rešitev za velike kot za male kuhinje. Seveda pa to, kdaj so kuhinje majhne in kdaj velike, ni povsem enoznačno. Če menite, da kuhinjski otok v vašem primeru ne bi pretirano zaprl prostora in bi omogočal gibanje kljub majhnosti kuhinje, lahko v podjetju GA+kuhinje za vas pripravimo brezplačen izris. Tako se boste prepričali, ali bi kuhinjski otok v majhnem prostoru zares prišel do izraza. To vam bo zagotovo pomagalo pri odločitvi, ali izbrati kuhinjski otok.

Najbolj domiselne rešitve za majhne kuhinje

Opremljanje sodobne male kuhinje mora biti izvedeno zelo premišljeno. Skrbno načrtovane majhne kuhinje so lahko zelo funkcionalne, obenem pa estetske. Ko izbiramo majhne kuhinje, moramo paziti, da prostor ne bo pretirano natlačen in da elementi ne bodo preveč masivni. Tudi majhne kuhinje morajo biti prehodne, saj bo sicer delo ovirano. Otok tako običajno ni najbolj priporočljiv. Dobra rešitev za sodobne kuhinje, ko smo omejeni s prostorom, je denimo razporeditev elementov v obliki črke L. Kotne kuhinje omogočajo, da zares izkoristimo prostor, zato so ena najboljših rešitev za majhne kuhinje.

Bogata izbira ugodnih eksponatov – tudi kuhinjski otok!

Masivna kuhinja z otokomV naših salonih vam bomo z veseljem pomagali pri opremljanju majhne kuhinje. Izbirate lahko med zelo raznolikimi elementi – med drugim so vam na voljo tudi masivne lesene kuhinje. Naše masivne lesene kuhinje so izdelane iz najbolj obstojnih materialov, po želji pa lahko vključujejo tudi kuhinjski otok. Masivne lesene kuhinje in drugi tipi kuhinj s kuhinjskim otokom ali brez so vam na voljo po zelo dostopnih cenah!